خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه مفهوم کیفیت زندگی و رویکردهای مختلف به آن با فرمت docx در قالب 43 صفحه ورد بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 

کاربرد و پیشرفت وسیع مقیاس‌های سنجش کیفیت زندگی(QOL) به ارزیابی نتایج مراقبت‌های پزشکی می پردازد. این امر دو علت دارد. اول نیاز به تجهیزاتی که در اوایل دهه 1970 در چندین کشور صنعتی اتفاق افتاد. دوم، پیشرفت‌های دراز مدت علمی در برخی رشته‌ها، از جمله علوم پزشکی، رفتاری و علوم اجتماعی که باعث پیشرفت این ابزارها شد. بنابراین نیاز به روش‌هایی برای ارزیابی نتایج مراقبت‌های پزشکی از یک سو و میزان پیشرفت علمی این رشته‌ها از سوی دیگر باعث ارائه خلاصه‌ای از مفاهیم، تئوری‌ها و مقیاس‌هایی شد که رویکرد نوین نسبت به ارزیابی کیفیت زندگی از لحاظ مراقبت‌های پزشکی را تشکیل می‌دهند.

 

 


مقیاس‌های کلاسیک برای ارزیابی نتایج پزشکی عبارتند از: علائم، نشانه‌ها و طول عمر. برعکس مقیاس‌های ارزیابی کیفیت زندگی به عملکرد شغلی، حالت روحی، تجارب درونی در طول دوران مختلف یک بیماری و تغییر این حالت‌ها، وضعیت کمی روان شناختی و «شادی» یا رضایت از زندگی می پردازند. مقیاس‌های کیفیت زندگی باعث می شوند پدیده‌هایی که قبلاً تنها از لحاظ کیفی قابل درک و توصیف بودند به یک سری ابزارهای کمی به عبارتی دیگر مقیاس‌‌هایی برای ارزیابی پدیده‌هایی که قبلاً غیرقابل اندازه‌ای بودند، تبدیل شوند.

 

 

 

فهرست مطالب

رویکردهای مختلف به مفهوم کیفیت زندگی

رویکرد پزشکی

تبیین های روان شناختی

رویکرد روان شناختی اجتماعی

رویکرد کنش متقابل

رویکرد جامعه شناختی

دیدگاه بوم شناسی

نظریه ی کنش اجتماعی  پارسنز

نظریه های مکتب تضاد

مفهوم کیفیت زندگی از نگاه سایر نظریه پردازان

مصرف و سلیقه فرهنگی نخبه‌گرایانه

نظریه‌ی بوردیو در مورد اوقات فراغت

 نظریه ی بوردیو درباره مصرف فرهنگی

اعتماد اجتماعی

منابع