دانلود مقاله ترجمه شده رشته ژنتیك

تأثیر پوتریسین، نیتریک اکسید و کلرید کلسیم بر روی خواص کیفی میوه توت فرنگی رقم ’کاماروسا‘

(Fragaria ananassa Duch.cv. “Cammarosa”)


عنوان انگلیسی:

(,Effects of Putrescine, Nitric Oxide and Chloride calcium on Quality Attributes of Strawberry (Fragaria ananassa Duch.cv.,Cammarosa

*قابل استفاده برای رشته های ژنتیك، كشاورزی و صنایع غذایی


چکیده
امروزه، به دلیل اثرات مضر مواد شیمیایی بر سلامت انسان و محیط زیست استفاده از این مواد با محدودیتهایی روبرو است. از این رو یافتن مواد سالم برای استفاده در تكنولوژی پس از برداشت میوه ها و سبزی ها ضروری می باشد. در این پژوهش اثر پوتریسین در غلظت های 1 و ۲ میلی مول در لیتر، نیتریك اكسید در غلظتهای 3 و 5 میكرومول در لیتر و کلرید کلسیم در غلظت های 25، 50، 75 میلی مول بر عمر پس از برداشت و كیفیت میوه های توت فرنگی رقم’ کاماروسا ‘پس از7و 14 روز نگهداری در دمای ۲ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی ۸۵ تا ۹۵ درصد مورد مطالعه قرار گرفت. صفاتی چون فنول كل، اسیدیته کل، ویتامین ث، سفتی بافت میوه و پوسیدگی میوه ارزیابی شدند. در فواصل زمانی 7 و 14 روز صفات کیفی میوه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد در بین تیمار های رفته در روز 7 آزمایش بیشترین میزان فنل کل مربوط به تیمارهای پوتریسین 1و 2 میلی مولار و در انتهای زمان نگهداری در روز 14 آزمایش، تیمار پوتریسین 1 میلی مولار و تیمار ترکیبی 1 بیشترین تاثیر را در نگهداری محتوای فنل کل داشتند. در روز 7 پس از انجام آزمایش بیشترین میزان اسیدیته مربوط به تیمارهای نیتریک اکسید 3 میلی مولار و کلرید کلسیم 25 میلی مولار و کلرید کلسیم 75 میلی مولار بود و در روز 14 بیشترین میزان اسیدیته مربوط به تیمار ترکیبی 2 بود. تیمار ترکیبی 3 در زمان 7 و در زمان 14 مناسب ترین تیمار برای نگهداری ویتامین C ،تیمارهای ترکیبی 1 و 2 بودند. تیمارهای کلسیم در کنترل پوسیدگی و تیمارهای ترکیبی از سه ماده بیشترین تاثیر را در نگهداری سفتی میوه داشتند.


کلمات کلیدی:

توت فرنگی
پوتریسین
نیتریک اکسید
کلرید کلسیم


مقدمه
توت فرنگی (Fragaria ananassa Duch.) متعلق به تیره Rosaceae و جنس Fragaria ودارای 35 گونه می باشد. توت فرنگی، انگور، ذغال اخته و تمشک در گروه میوه های ریز قرار دارند که از میان آنها انگور و توت فرنگی از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و تحت کشت قرار گرفته اند، در حالی که ذغال اخته و تمشک را به صورت بوته های وحشی و خودرو در مناطق مختلف می توان مشاهده کرد (خوشخوی و همکاران، 1371). در تغذیه انسان سه مطلب اساسی مورد توجه است: نخست این كه غذا باید از نظر كمی بتواند احتیاجات بدن از نظر كالری (در ارتباط با فعالیت بدنی) را بر طرف نموده و موجب رفع گرسنگی شود. دوم، غذا باید از نظر كیفی متعادل باشد؛ بدین معنی كه مقادیر كافی از پروتئین ها، ویتامین ها، مواد معدنی و غیره را، كه بدن ممكن است در اثر كمبود هر یك از آنها مبتلا به سوء تغذیه شود، تأمین كند. سوم: دارای اثرات سوءِ نباشد. میوه ها و سبزی ها به عنوان گروه مهمی از مواد غذایی، می توانند برای رسیدن به هر سه هدف فوق كمك كنند، ولی روشن است كه اهمیت یك سبزی یا میوه خاص بستگی به تركیبات ویژه موجود در آن دارد.
پژوهش های علم نوین تغذیه ثابت كرده است كه مصرف میوه و سبزی سبب پیشگیری از ابتلاء به بسیاری از بیماری های رایج می-شود. بنابراین، در كشورهای توسعه یافته مردم در رژیم غذایی خود از میوه و سبزی بیش از فرآورده های دامی استفاده می كنند (اثنی عشری و زکایی خسروشاهی، 1387الف).


فهرست مطالب
چكیده
مقدمه
مواد و روش ها
مواد شیمیایی

تیمار با پوتریسین
تیمار با کلرید کلسیم

تیمار نیتریک اکسید

فنول كل میوه
اسیدیته قابل تیتراسیون
سفتی بافت میوه
تجزیه و تحلیل آماری
نتایج و بحث
جدول(4- 1): نتایج تجزیه واریانس تأثیر تیمارها، زمان نگه داری و اثرات متقابل بر صفات اندازه گیری شده در میوه توت فرنگی رقم کاماروسا
فنول کل میوه ها
شکل1- تأثیر تیمارهای شیمیایی بر فنول کل میوه توت فرنگی رقم کاماروسا

تاثیر تیمارهای شیمیایی بر میزان اسیدیته

شکل2- تأثیر تیمارهای شیمیایی بر میزان اسیدیته میوه توت فرنگی رقم کاماروسا

تاثیر تیمارهای شیمیایی بر میزان ویتامینC

شکل3- تأثیر تیمارهای شیمیایی بر میزان ویتامین ث میوه توت فرنگی رقم کاماروسا

تاثیر تیمارهای شیمیایی بر میزان سفتی

شکل4- تأثیر تیمارهای شیمیایی بر میزان سفتی میوه توت فرنگی رقم کاماروسا

تاثیر تیمارهای شیمیایی بر میزان پوسیدگی

شکل5- تأثیر تیمارهای شیمیایی بر میزان پوسیدگی میوه توت فرنگی رقم کاماروسا
جدول 2- تأثیر تیمارهای شیمیایی بر صفات کیفی میوه توت فرنگی رقم کاماروسا
منابع