چارچوب نظری و پیشینه پژوهش رفتار جنسی عنوان نوشتار برای فصل دوم پایان نامه می باشد.

 

 

 

 

 

 

به طور كلي رفتار جنسي از ديدگاه علوم مختلف نظير پزشكي، زيست شناسي، روان شناسي، مردم شناسي و جامعه شناسي مورد بررسي قرار گرفته است. روان شناسان و روان پزشكان فعاليت خود را در جهت مطالعه علمي مسائل جنسي از اواخر 1880 شروع كردند. در همان زمان مطالعه علمي رفتار جنسي نيز آغاز شد. اولين اثري كه در اين زمينه به چاپ رسيد، كتاب «آسيب هاي رواني جنسي» تأليف ريچادر فن كرافت- ابينگ  (1965- 1886) بود. پس از او مي توان به هاولاك اليس  و زيگموند فرويد  اشاره كرد كه نتايج بررسي هاي خود را در مورد رفتار جنسي در اوايل سده بيستم منتشر كردند (اوحدي، 1384).

 

 

 


اليس يك پزشك انگليسي، روان شناس و نويسنده بود كه نتايج بررسي هاي خود را در كتاب «روان شناسي رفتار جنسي» در 7 جلد ميان سال هاي 1897 و 1928 منتشر كرد. پس از او، فرويد در سال 1905 كتاب خود را تحت عنوان «سه رساله درباره تمايل جنسي » انتشار داد. او در اين كتاب به مطالعه رشد رواني- جنسي انسان از كودكي تا بلوغ پرداخت و همچنين انحراف ها و اختلال هاي جنسي را مورد بررسي قرار داد. با رشد و پيشرفت علوم رفتاري، سرانجام اسكوفيلد  در سال 1965، فهرست 33 تحقيق انجام شده را در خلال 50 سال گذشته منتشر كرد (كجباف، 1378).

 

 

 

 

دوستي، عشق و محبت از انگيزه زندگي نشأت مي گيرد و در ديدگاههاي مختلف روان شناسي تفاسير متفاوتي در مورد عشق و محبت، رفتار جنسي و چگونگي ارضاي آن مطرح شده است. نظام هاي متفاوت روانشناسي به تبع اصول و سازه هاي بنيادي خود، ميل جنسي را به شيوه هاي خاص خود و در بعضي موارد در تضاد با نظام هاي ديگر تبيين كرده اند. گرچه نخستين بررسي ها در زمينه مسائل جنسي به سالها پيش از فرويد برمي گردد، ولي اين حوزه با معرفي نظام روان تحليل گري توسط فرويد و تأكيد اين نظام بر جنسيت به عنوان يكي از پايه هاي بنيادي شخصيت متحول شده است. ديگر جنسيت نه به عنوان يك كشاننده يا سائق بلكه به عنوان يك دامنه يا گستره مورد نظر است كه تحقيقات دانشمندان زيادي را در رشته هاي گوناگون به سوي خود معطوف كرده است. امروزه به طور قطع مي توان گفت كه ميل جنسي به وراي مرزهاي روانشناسي كشانده شده و به يك گفتمان تبديل شده است. كه لزوم بررسي همه جانبه آن اجتناب ناپذير است (يوسفي، 1384).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

فصل دوم مبانی نظری و پیشینه تحقیق در مورد میل جنسی

تعاريف نظري و عملياتي متغيرهاي پژوهش  12
فصل دوم: پيشينه و ادبيات پژوهش   15
مقدمه  16
سير تحول علمي و تاريخچه نگرش نسبت به تمايلات و رفتارهاي جنسي انسان  17
نظريه هاي رفتار جنسي 19
ديدگاه فرويد   19
ديدگاه يونگ درباره رفتار جنسي  20
نظريه آدلر درباره ميل جنسي    21
ديدگاه اريک فروم درباره ميل جنسي   22
ديدگاه هورناي درباره ميل جنسي     22
نظريه مزلو درباره رفتار جنسي     23
نظريه فرد مدار راجرز درباره رفتار جنسي   24
نظريه گشتالتي پرز در مورد ميل جنسي    25
نظريه وجود نگري اگزيستانسياليسم     26  
رويکرد شناختي     26
رشد و تحول ميل جنسي از نظر اسلام   27
آموزش جنسي    29
باز خورد ها    30
نگرش چيست؟     30
تعاريف نگرش   31
نگرش و رفتار    34
دانش و نگرش جنسي   35

اعتماد به نفس جنسي   40
الگويي که نقش رويدادهاي شناختي را در تعيين نابهنجاري رواني- جنسي نشان مي دهد   41
واکنش ها و پاسخ هاي جنسي انسان  42

پیشینه تحقیق
 تحقیقات انجام شده خارجی
تحقیقات انجام شده داخلی

منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی