هدف از این تحقیق بررسی دین و کارکردهای آن براساس قلمروی آن با فرمت docx در قالب 31 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

مقدمه

دیدگاه­های اساسی در باره كاركردهای دین

كاركردهای دین برحسب نوع نگرش(مثبت یا منفی بودن)

كاركردهای منفی دین

همیشگی بودن كاركردهای مثبت دین

مقطعی بودن كاركردهای مثبت دین

نقد نظریه اگوست کنت

كاركردهای دین برحسب قلمرو آن

نظریات حداقلی دین و نقد آنها

نقد نظریات حداقلی

نظریه حداكثری دین و نقد آن

نقد نظریه حداكثری

نظریه اعتدالی دین

منابع

 

 

 

كاركردگرایی بر این مفهوم استوار است كه هر پدیده ای بنا بر نیازی اجتماعی پدیدار می شود و مادامیكه وظیفه پاسخگویی به آن نیازها را بر عهده دارد ،پدیده ای كاركردی است . آنها به همه پدیده های اجتماعی از جمله دین دین نگاه كاركردی دارند .عنوان كاركردهای دین ، یكی از مسائل جدید كلامی است كه به عنوان روشی برای پاسخ یابی به مسئله ی انتظار بشر از دین و گستره شریعت به كار می­رود. بحث ازكاركرد­های دین به شكل كنونی اش، خاستگاهی غربی داردو پیشینه اش از دو قرن بیشتر نمی گذرد. این بحث صبغه ای جامعه شناسانه دارد.

 

 

 

 طی دو قرن اخیر كه علوم انسانی رشد، تحول و بالندگی یافت و به جستجوی راههای برآوردن نیاز­های فردی و اجتماعی پرداخت، محققان جامعه شناس به این فكر افتادندكه بفهمند نهادهای اجتماعی چه تاثیری در پیشرفت و ایستایی جوامع دارندو چگونه می­شود آنها را سازماندهی كرد. این جامعه شناسان كاركردگرا كاری به صدق و كذب گزاره­های اعتقادی ندارند، حتی اگر با گزاره­های جامعه شناختی و افكارشان در تضاد باشد، بلكه به دنبال این پرسش هستند كه بفهمند ایمان و التزام به گزاره­های دینی چه منش و دینی از دینداران می­سازند ؟ در این میان جای این پرسش باز شد كه آیا با توجه به كاركرد علوم انسانی و اجتماعی –به ویژه روان شناسی و جامعه شناسی-كاركردی بی بدیل برای دین باقی می­ماندو می­توان برای دین نقشی در زندگی فردی و اجتماعی انسان قائل شد؟