هدف از این تحقیق بررسی استراتژی صادرات و توسعه ی آن با فرمت docx در قالب 17 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

2-3-1 تعریف صادرات

2-3-2 اهمیت صادرات

2-3-3 انواع صادرات

2-3-4 استراتژی توسعه صادرات

2-3-5 ضرورت تدوین استراتژی اصولی صادرات

2-3-6 عوامل مؤثر بر استراتژی صادرات

2-3-7 مزایای استراتژی توسعه صادرات

2-3-8 توسعه و موانع صادرات

منابع

 

 

 

صادرات در لغت به معنای کالا یا ارسال و فرستادن کالا از جایی به جای دیگر است. جا به جایی در داخل کشور یا از داخل به خارج هر دو مشمول این تعریف است. به عنوان یک اصطلاح گمرکی در گمرک صادرات عبارت است از: خروج کالا از قلمرو گمرکی. صادرات را می‌توان چنین تعریف کرد: فروش یا عرضه خارجی کالاها و خدمات یک کشور به کشورهای دیگر در ازای دریافت کالاها، خدمات، ارز، طلا، تسویه بدهی‌ها یا به منظور کمک‌های بلاعوض، تعمیر، تکمیل یا شرکت در نمایشگاه‌ها (حسینی،1391، ص3).

 

 

 

از صادرات به عنوان موتور رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه یاد می‌شود. یکی از مسائل اقتصادی مهم که امروزه بسیاری از کشورها با آن دست به گریبان هستند، کسری در تراز پرداخت خارجی و کمبود ارز است. گرچه راه‌های متعددی برای تأمین کسری ارز وجود دارد، اصولی‌ترین و مناسب‌ترین راه، افزایش صادرات است (رنجبریان و دیگران،1391، ص80).

 

 

 

منافع صادرات همواره مورد توجه اقتصاد دانان بوده است. صادرات از طریق تأثیر مطلوب بر کارایی و تخصیص منابع، صرفه‌های ناشی از مقیاس، تغییرات تکنولوژیکی، ایجاد اشتغال و بهره‌وری کل عوامل در تسریع رشد و توسعه اقتصادی بسیار مؤثر است (رحمان، 1378: ص 3). با گسترش صادرات، تشکیلات تجاری و نیز اقتصاد، به کشف‌های جدید در مدیریت اقتصادی، بهبود تکنولوژی وشیوه‌های بهتر تولید تشویق می‌شوند و بنابراین فرصت‌هایی که پیش از آن نادیده گرفته می‌شدند، به منابع اصلی برای رشد اقتصادی تبدیل می‌شوند (آذربایجانی و همکاران، 1390: صص 175-174).

 

 

 

صادرات هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیر مستقیم بر رشد اقتصادی مؤثر است که از جمله اثرات مستقیم آن؛ ارزآوری برای واردات کالاهای سرمایه‌ای مورد نیاز برای رشد اقتصادی کشور، بهره‌گیری از صرفه‌های ناشی از مقیاس و تشویق سرمایه‌گذاری در بخش‌هایی که اقتصاد کشور در آن از مزیت نسبی برخوردار است، اما اثرات غیر مستقیم رشد صادرات را می‌توان در جذب سرمایه‌های خارجی به سوی صنایع مرتبط با صادرات کلیدی کشورها عنوان کرد. همچنین رشد صادرات، انتقال تکنولوژی به بنگاه‌های داخلی صادراتی، برای حفظ قدرت رقابت در بازارهای بین‌المللی را تشویق می‌کند (الجراح، 2008: ص1).