هدف از این تحقیق بررسی معرفی سازمان تامین اجتماعی و جایگاه آن در ارتقاء سلامت کشور با فرمت docx در قالب 15 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

معرفی سازمان تامین اجتماعی و جایگاه آن در ارتقاء سلامت کشور

معرفی سازمان تامین اجتماعی

 خدمات و حمایتهای سازمان

تعهدات و خدمات حمایتی

خدمات درمانی

 پیشینه  پژوهش

منابع

 

 

 

تاریخ فعالیت بیمه های اجتماعی در ایران با تشكیل صندوق احتیاط كارگران شبكه راه آهن كشور در سال 1310 پایه ریزی شد .گسترش شمول حمایت های بیمه ای منجر به تصویب لایحه صندوق بیمه شدگان در29 آبان 1322 و سپس تصویب لایحه بیمه های اجتماعی كارگران درسال 1322 و آغاز به كار سازمان بیمه های اجتماعی كارگران گردید . سازمان بیمه های اجتماعی كارگران در سال 1342 بنا به پیشنهاد وزارت كار و امور اجتماعی و تایید هیات وزیران وقت به سازمان بیمه های اجتماعی تغییر نام یافت و نهایتا در تیرماه 1354 با گسترش یافتن دامنه پوشش و شمول تعهدات آن و ادغام برخی سازمان های بیمه اجتماعی دیگر سازمان تامین اجتماعی تشكیل گردید .

 

 

 

 در آذر ماه 1358، ضمن واگذاری اداره امور بیمارستان ها و درمانگاه های تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداری و بهزیستی (با حفظ مالكیت سازمان ) مقرر گردید تا 9% از حق بیمه های وصولی سازمان بابت درمان نیز در اختیار این وزارتخانه قرار گیرد ،‌این وضعیت تا سال 1369 ادامه یافت تا آن كه در این سال با تصویب ماده واحده ای ، اداره واحدهای درمانی و تامین خدمات درمانی مورد نیاز بیمه شدگان مجددا به عهده سازمان تامین اجتماعی قرار گرفت . در اوایل سال 1383 قانون نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و سازمان تامین اجتماعی به عنوان ركن اساسی نظام بیمه ای كشور مرتبط به این وزارتخانه و همسو با سیاست های كلان نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی به ادامه فعالیت پرداخت.

 

 

 

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، تعمیم و گسترش تامین اجتماعی با الهام از اصل 29 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با تكیه بر برخورداری آحاد مردم از مزایای تامین اجتماعی به عنوان «حقی همگانی» سر لوحه كار قرار گرفت. اصل بیست و نهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برخورداری از تامین اجتماعی از نظر بازنشستگی، بیكاری، پیری ، از كار افتادگی،‌ بی سرپرستی، درماندگی، حوادث و سوانح و نیاز به خدمات بهداشتنی و درمانی و مراقبت های پزشكی به صورت بیمه و غیره حقی است همگانی. شرح وظایف اداره (به اختصار): اجرا،تعمیم و گسترش انواع بیمه های اجتماعی واستقرار نظام هماهنگ ومتناسب با برنامه های تامین اجتماعی درراستای اصل 29 قانون اساسی وتحقق قسط وعدالت اجتماعی درجامعه به منظور صیانت ازحقوق اجتماعی افراد وخانواده های وتكریم آحاد جامعه.

 

 

 

 دولت مكلف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشاركت مردم، خدمات و حمایت های مالی فوق را برای یك یك افراد كشور تامین كند . نگاهی اجمالی بر سیمای كلی سازمان تامین اجتماعی با گسترده ترین حجم تعهدات و خدمات حمایتی و بیشترین سطح ارتباطات با بدنه جمعیتی كشور ، بزرگترین نهاد در عرصه بیمه های اجتماعی محسوب می شود . جمعیت تحت پوشش سازمان تامین اجتماع بالغ بر 7 میلیون نفر بیمه شده اصلی و 1 میلیون و سیصد هزار نفر بازنشسته و مستمری بگیر است كه با در نظر گرفتن افراد خانواده بیمه شدگان ، این سازمان با حدود 28 میلیون نفر بیمه شده اصلی و تبعی یكی از پر حجم ترین گردش های مالی را دارا می باشد .

 

 

 

به ازای هر پنج بیمه‌پرداز، به یک نفر مستمری پرداخت می شود سازمان تامین اجتماعی با اتكا بر ساختاری عمومی و غیر دولتی ، هویتی اجتماعی و اقتصادی دارد و آرمان آن دستیابی به سازمانی است دانش مدار ، كارآمد ، پایدار ، امانتدار و پاسخگو، كه از طریق ارتقای كیفیت زندگی و بهبود سطح معیشت و سلامت بیمه شدگان و خانواده آنان در جهت اعتلای كرامت انسانی و كمك به تحقق عدالت اجتماعی گام بر می دارد. رویكرد سازمان در نیل به اهداف خود، بر پایه بهبود تعاملات با شركای اجتماعی و مشاركت سه جانبه بیمه شدگان، كارفرمایان و دولت استوار است. منابع مالی این سازمان عمدتا از محل حق بیمه های دریافتی و بدون اتكا به منابع دولتی تامین می شود.از همین رو، دارائی ها وسرمایه های آن متعلق به اقشار تحت پوشش در نسل های متوالی بوده و قابل ادغام با هیچ یك از سازمان ها و موسسات دولتی یا غیر دولتی نمی باشد .